Intervence en coronavirus

De maatregelen die de overheid bekend heeft gemaakt, als gevolg van het coronavirus, hebben een groot effect op onze organisatie. We begrijpen dat dit vragen oproept bij de gezinnen waar onze gezinsmanagers werkzaam zijn. In ons nieuwsbericht lichten we toe wat de maatregelen rondom het coronavirus betekenen voor onze hulpverlening.

Wat betekenen de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus voor Intervence?

Het coronavirus blijft het gesprek van de dag. De maatregelen die de overheid in oktober afkondigde, hebben effect op onze organisatie Intervence.

 

Komen wij nog op huisbezoek?

Als het noodzakelijk is voor de veiligheid van kinderen, komen wij op huisbezoek. Wij zijn natuurlijk wel extra voorzichtig en houden ons aan de maatregelen van de overheid. Dit betekent dat er geen handen worden geschud en dat de gezinsmanager afstand houdt. Ook kan de gezinsmanager beschermingsmiddelen dragen.

Kantoren Intervence

Onze kantoren zijn in ieder geval tot 12 november enkel toegankelijk als je vooraf een afspraak hebt gemaakt. Bij binnenkomst word je gevraagd jouw gegevens te noteren en je handen te desinfecteren. Vervolgens zal de deur worden geopend en kun je je melden bij de balie. Je bent niet verplicht een mondkapje te dragen, omdat onze ontvangstruimte geen publieke (binnen) ruimte is, maar het mag natuurlijk wel.

Signalen van besmetting

Is iemand in het gezin in contact geweest met iemand die mogelijke symptomen heeft van besmetting van het coronavirus, neem dan per e-mail of telefoon contact op met jouw gezinsmanager.

Wat kun je zelf doen?

  • Houd de website van het RIVM en GGD Zeeland in de gaten en volg de maatregelen op.
  • Schud geen handen.
  • Was jouw handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Vragen

Heb jij nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met jouw gezinsmanager.

Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut vind je informatie en tips over hoe je kunt omgaan met de gevolgen van het coronavirus in de nieuwe thuissituatie, zowel voor ouders als voor kinderen & jongeren.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur, tel. 0118 677600 en e-mail info@intervence.nl.